Площадка по безопасност на движението чсу свети георги

АВГУСТ 2019 / СОФИЯ

АВГУСТ 2019

СОФИЯ

Децата са най-уязвимата група участници в движението и отговорност за тяхната безопасност на улицата носим всички ние – родители, учители и водачи.

Малките деца не осъзнават опасностите, които са на пътя, а при липсва на възпитание тийнейджърите все по-често съзнателно ги търсят. Целта на обучението по безопасност на движението е усъвършенстване на мисленето и изграждане на поведение на децата да пазят не само себе си, но и всички участници в движението.

Децата възприемат най-добре чрез практически упражнения, личен опит и подражание. А каква по-добра среда има за това от една цветна и забавна площадка пълна с игри?

Площадката по безопасност на движението в ЧСУ Свети Георги изпълнихме от термопластик, за да може децата дълго време да се забавляват с колела и тротинетки, докато научават правилата за движение. Тя включва различни основни ситуации, представени с пъстри цветове, като предимство в кръстовище, кръгово движение, пешеходни пътеки, зона забранена за изпреварване, места за паркиране и др.